Три свлачища на строежа на автомагистрала Струма са крити в продължение

...
Три свлачища на строежа на автомагистрала Струма са крити в продължение
Коментари Харесай

Три свлачища са били укривани по АМ "Струма"

Три свлачища на градежа на автомагистрала " Струма "  са крити в продължение на година и половина. Това заяви заместник-министърът на районното развиване Иван Шишков, който инспектира строителните действия сред Благоевград и Симитли. По думите му, едното от тях е в края на автомагистралата и преди моста за вход в строящия се тунел. Другите две са след тунелите в посока Симитли.

" Проблемът е автомагистрала " Струма "... Останах неприятно сюрпризиран. Направили сме строителна инспекция по документи и сме открили, че на две от местата има свлачища. На едното място (където свършва автомагистралата, директно преди моста, незабавно след кръговото кръстовище), поради свлачището, е спряно строителството на автомагистралата преди година и половина. Другите две свлачища са след тунела ", изясни заместник-министърът, представен от БГНЕС. Според него, казусът е бил крит и чак в този момент в Агенция " Пътна инфраструктура "  са импортирани документи за подсилване на това свлачище.

" Проблемът е, че тунелът най-вероятно ще си съблюдава периода - април да бъде подготвен, само че от двете страни на тунела има свлачища , които към този миг не се работят и са провокирали прекъсването на градежа. Сега се приготвят документи, влизаме в есенно-зимния сезон, доста мъчно някой може да сложи период. След като документите бъдат оправени, ще има изясненост по кое време този сектор може да бъде приключен ", обясни Шишков.

Той отхвърли да уточни дали казусът е бил крит от страна на МРРБ. За Шишков по-важното е по най-бързия метод да бъдат укрепени свлачищата и този сектор да бъде пуснат. 

" Огромна част от автомагистралите са строени ненапълно . Магистрала " Струма "  ще бъде приключена, въпросът е по кое време. Тя ще бъде приключена в идващия програмен интервал. За страдание, част от инфраструктурните планове се бяха трансформирали в политика , а съгласно мен те са нужни на обществото ", добави зам.-министърът Шишков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР